De laadtijd van de pagina's is uiteraard een belangrijk onderdeel voor elke website. En vaak zullen we het laten glijden om een beter esthetisch ontwerp, nieuwe handige functionaliteit of om meer inhoud aan webpagina's toe te voegen. Helaas hebben websitebezoekers de neiging om zich meer zorgen te maken over snelheid dan over alle toeters en bellen die we aan onze websites willen toevoegen. Bovendien wordt de laadtijd van de pagina's een steeds belangrijkere factor als het gaat om de positie in de zoekmachines.

Een vertraging van één seconde in de laadtijd van de pagina's leidt tot:

  • 11% minder weergaven

  • 16% daling van de klanttevredenheid

  • 7% verlies in conversies

  • Een paar extra seconden kunnen een enorme impact hebben op uw vermogen om bezoekers te werven en te verkopen.

Een paar extra seconden kunnen een enorme impact hebben op uw vermogen om bezoekers te binden en te verkopen.

Dit betekent dat het hebben van een snelle website essentieel is - niet alleen om goed te rangschikken met Google, maar ook om uw bottom-line winst hoog te houden.

Met een ‘website speed test’ komt u erachter hoe snel / langzaam uw eigen website is.

Hoe u de snelheid van uw website test

Er zijn veel hulpmiddelen die je kunt gebruiken om dit te doen. Eén van de beste voor het monitoren van de algemene prestaties van de website is de website snelheidstest van Pingdom.

Voer simpelweg uw URL in en selecteer vervolgens waar u uw website wilt testen. Als u geen voorkeur heeft voor een locatie, kunt u dit standaard laten staan - maar als u zich zorgen maakt over gebruikers die zich geografisch ver van uw servers bevinden, kunt u uw website vanaf verschillende locaties testen.


Pingdom Tools Test

Vervolgens ziet u een overzicht van de laadtijd en de prestaties van uw website, inclusief de paginagrootte, het aantal aanvragen en hoe deze zich verhoudt tot andere geteste websites.

Deze informatie geeft u in één oogopslag een blik op de snelheid van uw website en het volgen van deze snelheid is een makkelijke manier om verbeteringen of afnemende prestaties te monitoren.